קרטוקונוס -התלבטות לגבי קרוס לינקינג וטבעות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

05/01/2011 | 13:39 | מאת: נפתלי וידר

שלום רב לד''ר אירית. בתי נמצאה עם קורטוקונוס מתקדם בעין שמאל.בצעה פעמיים CT ונמצא צילינדר במידה גדולה.כמו כן הקרנית דקה.לפי דברי הרופא ממליץ ניתוח בקרנית. השאלה , האם לשלב קרוס לינקינג עם טבעות כבר בניתוח אחד ? האם להתחיל בטבעות ואחרי זמן מה לבצע קרוס לינקינג ? או הפוך קודם קרוס לינקינג ואחרי זמן מה טבעות ? מה קודם למה? ומה תורמת כל פעולה מהשניים ? אבקש תשובה ברורה לנושאים אלה מאחר ואנו בהתלבטות קשה בעיקר לאחר שקופות החולים לא נותנות מענה מדויק ואינן מבצעות ניתוחים אלה ! האם יש קופות שמבצעות ? הרבה תודה לך.

15/01/2011 | 19:01 | מאת: פרופ' אירית ברקת

שלום נפתלי אם הראיה טובה למדי אפשר לבצע רק קרוסלינקיג ואם יש צילנדר בוה רוצים לנסות להקטינו כדאי לבצע גם השתלת טבעות וגם קרוסלינקינג: על הסדר יש דיעות חלוקות בספרות ולרב מבצעים קודם את הטבעות ולאח מכן (מיד או מספר שבועות לאחר מגן) את בהקרוס לנקינג בברכה ד"ר אירית ברקת

18/01/2011 | 19:39 | מאת: נפתלי

אירית שלום. תודה רבה לתשובתך. הראייה בעין שמאל מאוד חלשה ויש גם הדרדרות בעין ימין האם כדאי קודם לטפל בעין ימין בכדי להבטיח את ראייתה לעתיד לפני הטיפול בעין שמאל ? האם לטבעות יש תמיד הצלחה לשפר ראייה ? מה עלות טיפול קרוס לינקינג וכן עלות טבעות (בהתיחס לעין אחת). הרבה תודה לך. נפתלי.

מנהלי פורום קרטוקונוס