אדים בעדשות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

16/11/2010 | 09:11 | מאת: אמיר

שלום, אני סובל מבעיית הקרטוקונוס ויש לי עדשות קשיחות. בעיה שכבר חוזרת עצמה הרבה עם העדשות היא שלפעמים יש לי מצב שאני רואה כאילו שיש לי אדים על העדשה,אני לא יודע איך לטפל בזה,רופא העיניים שלי אומר לי שהוא לא רואה שום סיבה שתהיה כניסת אויר לחלל שבין הקרנים לעדשה כי העדשות יושבות בצורה מושלמת! יכול להיות שזה בגלל הפרשי מזג האויר?כי רוב היום אני יושב במשרד ואז יוצא החוצה וזה קורה לי או שסתם אני יושב במשרד וזה גם מתחיל,זה פשוט מחרפן אותי! השערה שניה שהרופא אמר לי זה שיש לי דמעות שמנוניות ככה שהם גורמות לכתמים. ברגע שאני מגיע למצב כזה של ראיה אני מזיז את העדשה והיא חוזרת למקום על העין ולפעמים זה עוזר או שאני פשוט מוריד את העדשה ומנקה אותה...שזה כבר כואב לי! הנה עכשיו בזמן שאני כותב את ההודעה יש לי את המצב הזה וזה ממש לא נעים... לאחרונה קיבלתי מהרופא נוזלים לאמורים למנוע את בעיית השמנוניות... זה מגיע עם 2 מבחנות קטנות כאלה A וB ,שאת העדשות אני שם בתוך הנוזלים האלה למשך חצי שעה ואז משתמש בתמיסת השריה מיוחדת.. באמת שהבעיה הזאת כבר משגעת אותי,עד שהגעתי לרופא שהצליח להתאים לי עדשות בפעם אחת ובצורה מושלמת פתאום התחילה הבעיה הזאת... עשיתי כבר 5 זוגות של עדשות דרך הצבא שפשוט זוועה!לא עוזרים בכלום!פשוט תת רמה השירות שמקבלים בעניין הקרטוקונוס דרך הצבא ולכן נאלצתי לפנות לרופא פרטי.. סליחה על החפירה פשוט אני כבר לא יודע מה לעשות,אשמח לעזרה ויעוץ!תודה רבה.

18/11/2010 | 06:38 | מאת: פרופ' אירית ברקת

שלום אמיר אכן יתכן מאד שבתופעה קשורה למרקם הדמעות אם העדשות יובשות טוב, ואתה יכול גם לנסות לשים טיפות של תחליפי דמעות ללא חומר משמר כאשר אתה מרכב את העדשות בברכה ד"ר אירית ברקת

22/11/2010 | 12:51 | מאת: אמיר

תודה על התגובה, אבל אם יש לי מצב של דמעות שמנוניות אז הייתי כל הזמן צריך לראות במצב של "אדים" לא?

מנהלי פורום קרטוקונוס