חולי קרטוקונוס ולחץ תוך עיני

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

14/11/2010 | 19:23 | מאת: משה

לצערי למרות שנסחתי שוב את השאלה לא ענית לי לכן כתבת זאת שוב ,אודה אם תשיבי לי בבקשה 1.כתוב באתר אחר לגבי בדיקת לחץ בעיניים :"ככל שהקרנית דקה יותר, אנו מודדים לחצים נמוכים מכפי שבאמת קיים בתוך העין" שאלתי אם הרופאים שבדקו לי את הלחץ ולא ידעו שיש לי קרטוקונוס ,יתכן ומדדו לחץ לא נכון ? האם הבדיקה צריכה להיות שונה מחולה רגיל ? האם צריך לשלוח לבדיקה מסוימת על מנת לגלות את הלחץ ? שאלתי נובעת מכך שאני לוקח אלטרול 5MG וכתוב במפורש והרופאה שאלה אותי האם יש לי גלאקומה ? שחס וחלילה אם יש לי אני גורם לעצמי נזק.מה שכן אין לי גורם תורשתי שלאף אחד במשפחה אין זאת. 2.ושאלה נוספת לא קשורה אך באותו עניין האם בתוצאות המיפוי נרשם עובי הקרנית ? אם כן כיצד זה נכתב ? תודה מראש

16/11/2010 | 06:13 | מאת: פרופ' אירית ברקת

שלום משה בדיקת הלחץ בחולה קרטוקונוס אינה שונה מאשר באדם אחר, ומיחסות לעובי הקרנית הנמוך יותר בהערכת הלחץ. במיפוי קרנית רגיל אין בידקת עובי, רק במיפוי במכשיר מסוג אורבסקן או פנטקם.אלטרול הוא בעיתי באנשים עם נטיה לסיגרת זוית ואניו מעלה לחץ בעין0 אין קשר לקרטוקונוס. בברכה ד"ר אירית ברקת

16/12/2010 | 20:01 | מאת: meitar cohen

שלום חברים! אני צריכה את עזרתכם, כל מי שיש לו קשר למחלת הקרטוקונוס אני צריכה בבקשה שתשתתפו בסקר שאני עורכת לפרוייקט הגמר שלי. חשוב לי מאוד שתפנו אלי - שאשלח לכם את הקובץ על מנת שתענו. במייל/פייסבוק/בקבוצה בפייסבוק ששמה: פרוייקט גמר_קרטוקונוס [email protected] meitar cohen תודה רבה (:

מנהלי פורום קרטוקונוס