פולצייד-קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

28/10/2010 | 00:35 | מאת: דנה

הי רציתי לדעת מה זה פוליציד נאמר לי שזה הבן דוד של קרטוקונוס . אשמח לדעת עוד מידע או קישור למידע בנושא אני לא מצאתי תודה דנה

28/10/2010 | 23:11 | מאת: פרופ' אירית ברקת

שלום דנה, פלוציד הוא אכן התפתחות של צילינדר לא סדיר בקרנית בעקבות חולשה בקרנית בעיקר בחלק העליון שלה שגורם לבלט משני בתחתון. התופעה מופיעה בד"כ בגיל מבוגר יותר מאשר קרטוקונוס והטיפולים דומים. במידה ומתעדים הדרדרות יש אינדיקציה לטיפול "קרוס-לינקינג" שמבוצע ברשת "עיניים" ונועד לייצב את הקרנית ע"מ למנוע הדרדרות נוספת. בברכה, ד"ר אירית ברקת

מנהלי פורום קרטוקונוס