עדשות מגע לקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

17/09/2010 | 14:53 | מאת: צביקי

ד"ר ברקת שלום רב, אני בן 36 סובל מקרטוקונוס זמן רב. עברתי השתלת טבעת בעין אחת וקרוס לינקינג בשתי העיניים. עד לאחרונה היו לי עדשות מגע רכות מיוחדות שהיו לי יחסית נוחות, לאחר שלא הצלחתי להתרגל לעדשה קשה. האופטימטריסט שלי המליץ לי לעשות עדשות קשות מיוחדות לקרטוקונוס מהסיבה שהם יותר בריאות לעין (נושמות). עדשות אלה פחות נוחות לי ואף יוצרות מידי פעם אדמומיות בעין. הרופא שלי אומר שעדשות קשות אינן יותר בריאות מרכות וממליץ לחזור לרכות. אשמח לשמוע את דעתך בעיניין. בנוסף, אשמח אם תפרטי לגבי טיפולים נוספים שקיימים שיוכלו אולי לפתור אותי מסיוט התלות בעדשות. הראייה שלי היא כזו שמקפיים כבר לא עוזרים. האם ניתן לעבור השתלת קרנית?

22/09/2010 | 04:46 | מאת: פרופ' אירית ברקת

שלום צביקי התאמת עדשות מגע לרקטוקונוס דורשת גם נוחות הרבה וגם השגת ראיה מירבית תוך מעקב אחר שמירת בריאות העין החיצונית- ואלה השיקולים העיקריים בהתאמת עדשות המגע! אם הראיה אינה טובה עם משקפיים ומשתפרת עם עדשות כדאי להתאמץ להנסות להגיע להתאמה טובה של עדשות מגע! טבעות יכולות לעתם לשפר את התאמת העדשות בברכה ד"ר אירת ברקת

22/09/2010 | 19:08 | מאת: צביקי

תודה על תגובתך. רציתי לדעת האם עדשות קשות נחשבות ליותר בריאות לעין מעדשות רכות או שכיום אין הבדל וצריך ללכת לפי הנוחות ויכולת הראיה????

01/08/2017 | 23:07 | מאת: חגית טלר

הי צביקי לצערי כבעלת "ניסיון" פורה, מקיף, עשיר ורב שנים בתחום של קרטוקונוס עשיתי אינספור בירורים והענקתי את העיניים שלי להמון רופאי עיניים. לא אכתוב יותר מידי - כבר אמרתי את זה לאנשים בכמה דרכים שהכי טובים בארץ בקרטוקונוס והתאמות עדשות מגע לקרטוקנוס במיוחד הנושא של עדשות סקלרליות הם ד"ר ניר ארדינסט מהמרכז ואילייה אורטנבר ממיקראולנס ברחוב ליבארמן בתל אביב. תכנס לאתרים שלהם. השם קשה לביטוי מיקראולנס אבל שם יש להם מכשיר ייצור ייחודי תכנס לאתר של ד"ר ניר ארדינסט או המרכז לקרטוקונוס בכתובת www.ktc.co.il ד"ר ניר ארדינסט לפי דעתי הכי טוב בקרטוקונוס ועדשות מגע סקלרליות-הצליח בגדול איפה שאחרים לא. תכנס לאתר של אלייה אורטנברג בכתובת: www.micrlens.co.il המקום נקרא מיקראולנס ברחוב ליבארמן במרכז תל אביב-מייצרים שם את העדשות מגע כולל סרלרליות בתוך מיקארולנס עצמו!!!! למקום יש עם מכונה חדשנית שהכל נעשה שם ללא המתנה!!. מיקולאנס נמצאים במרכז תל אביב ותחנה ברחוב וידל או אדם כהן ששם יש חניה-הכי טובים בתל אביב

26/09/2010 | 13:21 | מאת: שי ביטון

אהלן צביקה , אני מצגיע לך לבדוק התאמה של עדשות מגע סקראליות , הנושא פותח ע"י דוקטור פיליפ וסטודנטים לתואר שני של מכללת הדסה ובר אילן . למיטב הבנתי אלו עדשות נוחות שניתן להרכיב כל היום ולהגיע לחדות ראיה של 6\6 . פרסמתי הודעה לגבי העדשות בפורוס , אני מציע לך לקרוא אותה . אם יש לך שאלות אני אשמח לעזור . חג שמח

07/10/2010 | 04:55 | מאת: מטופל

בוריס סבירינסקי מתאים עדשות מגע סקלרליות בהדסה עין כרם כ8 שנים,כך שהנושא לא חדש.

מנהלי פורום קרטוקונוס