Cross Linking

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

04/08/2010 | 12:27 | מאת: יאיר

שלום ד"ר לוינגר, אני בן 44, סובל מקרטוקונוס שמדרדר בשנתיים האחרונות. השבוע הרופא שלי המליץ על טיפול קרוס לינקינג, לדעתו די בדחיפות. ברשותך, יש לי מס' שאלות:1. האם זה כלול בסל של הביטוח המשלים מגן זהב במכבי? 2. הטיפול נשמע די חודרני ומפחיד, עד כמה אני יכול להיות בטחו בו? 3. נאמר לי שבמשך שבוע לאחר מכן אני ארגיש אי נוחות בעין. האם זה אומר אי יכולת לעבוד מול מחשב, לקחת חופש מהעבודה והכל? 4. אם אני מוותר על הניתוח, מה הכי גרוע שיכול לקרות? אצטרך להחליף משקפיים כל שנה, או שממש אאבד יכולת ראייה בעין? בברכה, יאיר רונן

יאיר שלום, בד"כ בגילך הקרטוקונוס מתייצב ועימו המספר. השינוי במספר ובטופוגרפיה (צילום קרנית) הם סימן לפעילות של מחלת הקרטוקונוס ולכן הומלץ לך על ביצוע הטיפול. מדובר בטיפול קל שאורך כשעה. חצי שעה ראשונה מזליפים טיפות ויטמין B2 ובחצי השעה השניה הקרנת הקרנית עם קרני UV. כדי שטיפות הויטמין B2 יחדרו לקרנית אנו מבצעים קילוף של שכבת האפיתל ובגמר הטיפול שמים עדשה רכה למשך 3 ימים. ב 24 שעות הראשונות יש כאב קל עד בינוני עם טשטוש ראיה, אני מליץ על מנוחה שלושה ימים. אני לא מכיר את מצב העיניים שלך. המשך התדרדרות והתקדמות המחלה יכול להסתכם בצורך בהשתלת קרנית במקרה הגרוע, או שינוי במספר והתדרדרות איכות הראיה והצורך בשימוש בעדשות מגע קשות. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

09/08/2010 | 09:47 | מאת: יאיר

מנהלי פורום קרטוקונוס