מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

14/06/2010 | 21:42 | מאת: שרית

אני סובלת מקרטוקונוס וצריכה לעבור בדיקת מיפוי קרנית. נאמר לי לא להרכיב עדשות במשך שבוע. מבחינתי זה גזר דין קשה מנשוא היות ואני עם מספר -10 ולא מתפקדת ללא עשות. המשקפיים נותנות מענה חלקי ביותר ואני לא מסוגלת לנהוג איתן. האם יש מניעה להרכיב עדשות בחלק מהזמן או אולי להמצא מהרכבה פחות משבוע? אולי עדשות מגע רפואיות יכולות לתת מענה? תודה

שרית שלום, נשאלת השאלה לאיזה מטרה את זקוקה למיפוי קרנית, האם לאבחנה או לטיפול? איזה סוג טיפול? אם מדובר לאבחנה אזי למעשה להפסקה בהרכבת העדשות אין משמעות. אם מדובר למטרת טיפול אזי ניתן לבצע בדיקה לסירוגין בכל עין להסיר את העדשה מעין אחת ולהשתמש רק בעדשה אחת לעשות את הצילומים הטופוגרפיים בעין ללא העדשה ואח"כ לעשות את אותו הדבר עם העין השניה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

17/06/2010 | 09:49 | מאת: שרית

בדיקת מיפוי קרנית היא לצורך מעקב אחר המצב של הקרניות ולא אבחון. אני מרכיבה עדשות רכות. אם הבנתי נכון את תשובתך- אין צורך בכלל להסיר את העדשות לתקופה ארוכה לפני הבדיקה?

מנהלי פורום קרטוקונוס