תורשה וגנים

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

19/05/2010 | 22:39 | מאת: אור

שלום.. אני בת 20 ומעוניינת בניתוח לייזר...המספר שלי הוא 5 וחצי וצילנדר נמוך... אחותי הייתה אצלך בבדיקת התאמה לפני כמה שנים ולא נמצאה מתאימה כיוון שיש לה את מחלת הקרורטונוס....עכשיו שאלתי היא מה הסיכוי שגם אני קיבלתי את זה ....המספר שלנו זהה במשקפיים ורציתי לדעת אם זה תורשתי או שיש סיכויי שלי אין את זה?

אור שלום, אכן קרטוקונוס היא מחלה תורשתית ויכולה להופיע בתדירות משתנה ולא חזויה, חלק מהאחים יכולים להיות בריאים לחלוטין. יש צורך בבדיקת התאמה לשלול קרטוקונוס. גם במקרים של קרטוקונוס כיום יש טיפולים טובים חדשים למחלה כגון השתלת טבעות, טיפול קרוס לינקינג והשתלת עדשה תוך עינית, במקרים קיצוניים השתלת קרנית. טיפולים אלו יעילים וטובים. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס