בלחץ מטורף

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

21/04/2010 | 21:16 | מאת: שרית

אני שרית בת 23 לפני כיומיים אובחנתי אצל אופטיקאי כסובלת מקרטוקונוס בעיין שמאל בדרגה 2 ובעין ימין כנראה קרטוקונוס סמוי לא משהו שנגלה לעין במיפוי הקרניתוהרופא המליץ לי על עדשות קשות.אני מרכיבה עדשות מגע רכות מזה כ- 8 שנים ללא מנוחה למשך רוב שעות היום, בשנה האחרונה התחלתי לראות פחות טוב וביצעתי מס' בדיקות שבאף אחת מהן לא הצליחו להתאים לי מספר שיעזור לי לראות טוב לאחרונה אובחנתי כסובלת מהמחלה בבדיקה הראשונה אחרי שהורדתי את העדשות למשך יום שלם הצליחו להתאים לי מספר טוב אך כעבור יומיים בהם הרכבתי משקפיים חדשות לא ראיתי טוב שאלתי היא האם יתכן כי אם אלך מספר שבועות עם משקפיים יתכן כי מצב הקרנית ישתנה והנזק שנגרם הוא זמני או שיש להתסמך על הבדיקה הזאת ואין כל קשר והשפעה לזמן שהעניים ללא עדשות מגע אציין כי במשפחתי אין כל תופעה תורשתית של המחלה ואף אחד מששת אחי אינו מרכיב משקפיים. מתי אם כן אתה ממליץ לי לבצע בדיקה חוזרת של הקנית?

שרית שלום, שימוש מושך בעדשות מגע יכול לגרום לשינויים בטופוגרפיה של הקרנית שיכולים להראות כמו קרטוקונוס או קרטוקונוס חבוי. הפסקה בשימוש עדשות מגע למשך שבועות יכול לגרום לחזרה של הקרנית למבנה התקין שלה ואף לשיפור הראיה, ההמלצה שקיבלת על הפסקת הטיפול נכונה ובמקומה אני מקווה שלא מדובר בקרטוקונוס אלא שימוש יתר בעדשות. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס