קרטוקונוס ולידה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

13/04/2010 | 16:34 | מאת: נוי

ד"ר לוינגר שלום רב, יש לי קרטוקונוס בשתי העיניים ואני מרכיבה עדשות מגע קשות נושמות. עליי לציין, כי באוגוסט 2009 היה לי בעין שמאל הידרופס (בצקת) אשר התרפא כעבור שבועייים. הינני מטופלת אצל ד"ר מחלין מיכאל.עליי להבהיר כי אני מסתדרת עם העדשות. כעת אגש לעניין: אני בת 27, בהריון ראשון ונמצאת בשבוע ה- 37 להריון.רציתי לקבל חוות דעת, האם אני אוכל ללדת לידה רגילה (וגינלית)? האם יכולה להיות השפעה על העיניים? לדברי ד"ר מחלין, אוכל ללדת רגיל, אך עלי להיות ללא עדשות המגע. אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית, תודה מראש, נוי.

נוי שלום, את יכולה ללדת לידה רגילה, אין קשר בין קרטוקונוס ללחץ בלידה. לא מומלץ ללדת עם עדשות היות ובזמן הצירים והלחץ מכווצים את העיניים חזק ולזמן ממושך וכפי שלא מומלץ לישון עם עדשות קשות כך גם לא מומלץ ללדת איתן. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

21/04/2010 | 19:54 | מאת: נוי

ד"ר לוינגר ערב טוב, תודה רבה על המענה.

מנהלי פורום קרטוקונוס