מטופל אצלך

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

01/04/2010 | 11:06 | מאת: גיא

ד"ר לוינגר שלום לאחר שאובחנתי אצלך כלוקה בקרטוקונוס המלצת לי לעבור השתלת טבעות וקרוס לינקינג אחרי הניתוח טבעות הגעתי אלייך והמלצת לי על קרוס לינקינג+ תיקון לייזר בטענה שלאחר מכן אראה טוב ואולי אפילו ללא משקפיים.. לאחר סיור בפורומים שונים , כולל זה , לא אוזכר מישהו שהצליח לראות טוב לאחר 2 הניתוקים האלה. אני קצת חסר ביטחון ופסימי לקראת הטיפולים האם באמת אוכל לראות כמו שצריך לאחר הטיפול?

גיא שלום, קרטוקונוס היא מחלה מתקדמת של הקרנית הגורמת להידרדרות המספר עקב אי יציבות הקרנית שיכול להיפתר בהשתלת קרנית אצל חלק מהמקרים. תפקיד הטיפול המשולב לשפר איכות ראיה ולעצור את התקדמות המחלה בקרנית. מטופלים רבים שלנו עברו טיפול בטבעות בלבד או בשילוב עם קרוס לינקין ולייזר וראייתם השתפרה עד כדי כך שאינם זקוקים למשקפיים. כל מקרה של קרטוקונוס הוא שונה מהאחר ובהתאם לממצאים ונתוני הקרנית גם הטיפול. לצערי בגלל הדרדרות הקרנית ואי יציבותה לעיתים מדובר בטיפול שאינו מושלם אולם יעיל. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס