צריך עזרה בנוגע לעדשות קשות..

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

18/02/2010 | 21:29 | מאת: יונתן

שלום לכולם אני חולה קרטוקונוס בין 23, המצב שלי הוא יחסית יציב אבל החלטתי לפני המון זמן שאני רוצה שיהיו לי עשדות קשות לראיה מייטבית. בקיצור משום מה אני לא מצליח להתרגל לעדשות (זה הזוג השלישי שלי כבר), אנ ישם אותן בעין ואחרי 3 -4 שעות אני מתחיל להרגיש שהן מעייפות אותי וגורמות לי אי נוחות מעיקה. אני משתמש בנוזל עדשות של בוסטון. בהוראות כתוב שלפני הרכבה צריך לשטוף ידים בסבון עדין (בהוראות באנגלית כתוב שזה צריך להיות סבון ללא ריח, קרם לחות וכלום בעצם). בקיצור אני משתמש בסבון של כיף וכאלו. כנראה שזה מפגר לשלאול בכלל אבל יש מצב שיש קשר, וצריך להשתמש באיזה שהוא סבון מוכר ?? כבר התייאשתי מלנסות להתרגל לעדשות, יש לי תחושה שהחוסר נוחות ואי היכולת להתרגל לעדשות נובע לא בהכרך מהקושי להתרגל לעדשות של קרטוקונוס, כי אני מנסה כבר יותר מידי זמן ללא שיפור. אם יש למישהו עצה מנסיון, אולי החומרים לא מתאימים וישנם חומרים אחרים, או כל דבר שיכול לעזור אני אודה לו מאוד.. אני על סף יאוש כבר ...

20/02/2010 | 14:41 | מאת: רמי

אני עם אותה בעיה, לאחר השתלת קרנית- משנת 1981,וקירטוקונוס שקיים עדיין בעיין השניה. ההמלצה שלי שתפנה ל"מיקרולנס" בת"א, למר שמואל ברמן, הוא מטפל בי מעל ל-40 שנה בנושא זה, הוא אופטומטריסט המומחה לבעיות מורכבות בראיה ולהתאמת עדשות מגע עם ציוד המילה האחרונה בתחום. מופנים אליו אנשים מבתי חולים עם בעיות מורכבות לאחר ניתוחים, גם אני עם עדשות מגע קשות מעל ל-40 שנה, ומטופל רק ב"מיקרולנס", אני מאמין שהוא ידריך אותך וימצא לך פתרון. בהצלחה, רמי מ.

יונתן שלום, כיום יש טכניקות עדשות חדשות שמותאמות לגודל העין ולדרגת המחלה. במקרים מסויימים משתמשים ב-2 עדשות אחת רכה והשניה קשה. אולם יש לזכור שחלק לא קטן של האנשים לא מתרגל או מסתדר עם עדשות ויש צורך לחשוב על פתרונות נוספים או להסתפק בראיה כפי שהיא. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

27/02/2010 | 15:54 | מאת: יונתן

תודה על התשובות. אני כרגע חייל וצריך להתמודד עם מה שהצבא מנפק, וכרגע זה עדשות או מאופטיקה הלפרין או מאופטיקנה לאחרונה. זאת הסיבה שאני שואל, בגלל זה הזוג השלישי כבר התחלתי לחשוב שאולי הבעיה היא בי ויכול להיות שאי אפשר להתאים לי עדשות קשות. הבעיה שמפחידה אותי זה שבינתיים הקרטורונוס הרציני הוא בעין שמאל, עין ימין עדיין די טובה, אבל בלעדיה אני לא יכול לקרוא אפילו, עין שמאל לבד לא שמישה לי ובגלל זה אני חייב עדשות. אחרי השיחרור אני אלך למומחה מתאים ואנסה להתאים עדשות כיוון שאין מנוס.

מנהלי פורום קרטוקונוס