אבצס ותסנין בקרנת

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

06/02/2010 | 17:44 | מאת: אריג

אני בת 26 , לא סובלת ממחלות בעינים ,מרכיבה עדשות מגע דקות לרחוק יומיומית ולפעמיים משקפיים .... מאיתמול חשתי מין גןף זר בעין שמאל עם דקירות , דמעות ... הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית... במיון - אובחן אבצס עם תסנין במעגל קוטר 0.95מ"מ בקרנית, ארוכה אינטלרוקנית מעליו .... תרופות : ATROPIN 1? פעמיים ביום Vigamox כל שעה Erythromycin 3 פעמיים ביום וכמובן לחזור מחר להם ... מה זה בכלל אבצס ותבנין בקרנית ? והאם זה הגינוני לשים טיפות כל שעה כולל בלילה ? תודה והשבת שלום

אריג שלום, אבצס בקרנית מציין נוכחות חיידק שחדר לעין וטוב עשית שפנית למיון ולטיפול מיידי היות ויש מקרים של חיידקים אלימים במיוחד שיכולים להתפתח תוך שעות לזיהום גדול ואף לחדור לתוך העין. אני ממליץ מאוד להקפיד על טיפות כולל הזלפה במשך הלילה ולהתייחס ברצינות לממצא כי אבצס בקרנית יכול לגרום לירידה בראיה עקב הצטלקות הקרנית גם לאחר ההחלמה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס