האם כדאי לעשות עדשות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

23/01/2010 | 22:20 | מאת: דוד

שלום! אני בן 25. לפני 5 שנים אובחנתי כסובל מקרטוקונוס קלה בעין אחת. על פי מיפויי הקרנית, המצב נשאר יציב בשתי העיניים ולא השתנה עד עכשיו. אני מרכיב משקפיים, ועד לאחרונה לא הרגשתי בכלל בעיה משמעותית בראיה עם משקפיים. אבל לאחרונה אני לפעמים מרגיש שהראיה שלי לא מושלמת. הייתי אצל שני רופאי עיניים, אבל לא הצלחתי לקבל מהם תשובה לשאלה האם לדעתם אני יכול לשפר את הראיה שלי על ידי מעבר לעדשות. האם קרטוקונוס בעין אחת אמורה לגרום לבעיה ניכרת בראיה למרות שבעין השניה הראיה תקינה? האם אין לאופטומטריסט דרך פשוטה לבדוק אם הראיה הכללית שלי בשני העיניים יחד כשאני מרכיב משקפיים תקינה או לא? ושאלה נוספת - הבנתי שמכיון שיש לי קרטוקונוס אז אני לא יכול לעשות לייזר. האם יש אפשרות לעשות לייזר רק בעין השניה שלא מאובחן בה קרטוקונוס?

דוד שלום, עדשות רכות יכולות להחמיר את תופעת הקרטוקונוס עקב שפשוף וגירוי הקרנית. עדשות קשות משפרות את הראיה ומתאימות לקרטוקונוס. לגבי טיפול בלייזר, אם יש קרטוקונוס יציב בעין אחת נכון לטפל בקרוס לינקינג לעצור את המחלה בשתי העיניים ולמנוע את התדרדרותה. טיפול זה יכול גם לשפר את הראיה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס