לאחר ניתוחי השתלות קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

11/12/2009 | 00:51 | מאת: אריאל

דר' שלום . אני חולה בקרטוקונוס מגיל 12 , כיום אני בגיל 40 . תוך שנה לא הייתי מסוגל ללכת עם משקפיים בגלל צילנדר גבוהה. מגיל 13-20 הצלחתי ללכת כם עדשות מגע קשות נושמות , כתוצאה מיובש ומנפילת העדשות - החמרה בקימור הקרנית נשלחתי לניתוח השתלות קרנית , באותן ימים גרתי בצפון ותוך שנה נותחתי בשני עיניי בבית החולים נהריה . במהלך השנים הלכתי לסירוגין עם עדשות מגע קשות נושמות ומשקפיים. לפני כחמש שנים חלה החמרה ולא יכולתי ללכת עוד עם משקפיים ולאט לאט גם העדשות לא התאימו. חלה החמרה נוספת בעין ימין , לפני כשלוש שנים נותחמי בהדסה בהשתלת קרנית . לאחר הניתוח נותרתי עם מספר וצילנדר גבובה , הותאמו לי עדשות מגע סקלריות שבד"כ אני מציליח להסתובב עימהם בצורה נוחה רוב היום. לצערי המשקפיים שהותאמו לי בהדסה מאפשרות לי לעשות פעולות בסיסיות + בלבד. לאחרונה לראשונה היתה דחייה של הקרנית (תאים) לאחר טיפול אינסטנטיבי בסטרודקס ובאנטיביוטיקה המצב השתפר ואני כעת בביקורת . שאלתי לאחר ההסבר המפורט , האם ניתן לתקו את המצב ובעזרת ניתוח מסויים לעבור למשקפיים לראייה טובה - 6/6/ או 6/9 ולהפטר מעדשות המגע? חנוכה אור שמח

אריאל שלום, כמובן קשה לי לענות לך ללא בדיקה. ראשית הקרנית חייבת להתאושש מהדחייה לאחר מכן ניתן להקטין או לבטל את האסטיגמציה הגבוה בעזרת טיפול חדשני הנקרא IEK. מדובר בלייזר מסוג אינטראלאזיק שמבצע חתכים בהיקף הקרנית המשחררים ומשטחים את פני הקרנית, מדובר בפרוצדורה קלה ומדוייקת ביותר המאפשרת למטופל לחזור ולהשתמש במשקפיים בלבד. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס