קרטוקונוס והריון

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

02/11/2009 | 18:41 | מאת: אני

לפני כמה חודשים עשיתי מיפוי קרנית ונודע לי כי הקרנית שלי דקה ואולי או שאכן(לא הבנתי את תשובת הרופא) יש לי קרטוקונוסרציתי לדעת האם זה בהכרח מעיד על קרטוקונוס?אם כן,אני בהריון בחודש ראשון,האם ניתן לטפל ולבדוק במהלך ההריון?אם התשובה שלילית עד כמה חודשי ההריון וההמתנה עשויים להיות משמעותים?כמו"כ אני סובלת מזה כשנתיים מאלרגיות חוזרות ונשנות,שאף אחד עוד לא הצליח להביא לסיומם,האם יש משהו שניתן לעשות?

שלום רב, אין כל מניעה לבצע בדיקת עיניים וצילומי קרנית אצל נשים בהריון היות ולא מדובר בקרינה או בשימוש בחומר המסכן את העובר. צילומי טופוגרפיה לקרטוקונוס הם צילומים המתבססים על אור רגיל כמו מצלמה והאבחנה קלה ופשוטה, חבל שתהיי במתח תקופה ארוכה עד לגמר ההריון. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס