בצקת בעיניים?

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

29/09/2009 | 10:15 | מאת: צליל

אני בת 34, ללא משקפיים, ולפני כחודש התחלתי להרגיש ירידה קלה בחדות הראייה בעיניים. בדיקת שדה ראייה שעברתי תקינה, בבדיקת קרקעית העין נמצא נזלי לפובאה עם אזור קטן של שינוי ב-RPE שיכול להתאים ל-PED קטן (רשתית צמודה ללא חורים וקרעים). בבדיקת OCT בעין ימין 220 FAT ו-326 RETING ובעין שמאל 210 FAT ו-320 RETING בשבוע האחרון התחלתי להרגיש גם כאבים בעיניים,נפיחות,אדמומיות וצריבה במיוחד לקראת סוף היום או כשאני רואה טלוויזיה בחושך (תחושה כאילו העיניים מתאמצות). מה הבדיקות אומרות? האם יש לי בצקת? ממה זה יכול לנבוע? אודה על תשובתך המהירה כי אני קצת מודאגת...

צליל שלום, ראשית אני ממליץ לך לפנות לרופא העיניים שלך ששלח אותך לבדיקת OCT, לי אין מספיק נתונים לאמר לך האם מדובר במשהו פתולוגי או בדיקה תקינה. רק תוספת של בדיקת עיניים תוכל לתת לי מענה למצב עיניים. לכן אני ממליץ לחזור לרופא העיניים שלך שמכיר את עינייך. כללית נראה לי שבדיקת OCT תקינה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס