שלום ד"ר

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

03/08/2009 | 18:41 | מאת: מאיה

אני בת 33+2 לפני כ 3 שבועות עברתי ניתוח ראש להסרת הגידול מינינגיומה מצד שמאול סביב עצב הראייה ניתוח עבר בהצלחה אבל היום הייתי אצל נירואופטולמולוג שהיתי אצלו גם לפני הניתוח ההבחנה שלו שעצב הראיה קצת נפגע ואחד מארבעת העצבים שיוצאים ממנו פגוע ולא עובד ב 99% כל זה גורם לי לראייה כפולה ועם עננים.הרופא טוען שהסיכוי שהעצב המקשרת תחזור לפעול כרגיל נמוך ואם לא צריך לעשות ניתוח השאלה שלי מה באמת הסיכוי שהעצב לא תחזור לפעול כי ניורוכירורג המנתח שהוא מומחה לבסיס הגולגולת אמר לי שזה יכול לקחת כחודשים שלושה. ההבחנות של נירואופטולמולוג: אבחנה ראשית:lt clinoid meningioma אבחנה נוספת: לאחר ניתוח ראיה כפולה חדות ראיה עין ימין:6:6 חדות ראיה עין שמאל:6:10 ממצאים נוספים בבדיקה: lt optik neuropathy lt 4th cn palsy lt hornev syn.mild ptosis בדיקות עזר: שדה ראיה עין ימין תקין עין שמאל -קשת תחתונה (בעיגול כל צד שמאל ולמטה לא רואה) אני צריכה לחזור לבדיקות בעוד חודשיים ד"ר מה אתה חושב יש סיכוי שעין תחזור לתפקד? בתודה מראש מאיה

מאיה שלום, לאחר ניתוח מהסוג שעברת קיימת בצקת באיזור הניתוח, בצקת זו לוחצת על עצב הראיה ושאר שרירי העין ויכולה להגביל את התנועה (דפלופיה), לפגוע בשדה הראיה. יש צורך לחכות 6-8 שבועות כדי להתחיל להגיע למסקנות על גודל הנזק שנגרם לאזור. לעיתים קרובות עצב הקפי מתאושש והעצבים לשרירי העין יחזרו לתפקוד, אלא אם העצב יצור מסלול חדש של עצבים ולא יפעל בכיוון הקודם. לגבי עצב ראיה, פגיעה בשדה ראיה בד"כ לא מתאוששת אם מדובר בנזק לעצב הראיה. אם גם אחרי ירידת הבצקת יהיה חסר בשדה הראיה אזי מדובר בחסר קבוע. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס