עצירה בהידרדרות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

16/07/2009 | 20:01 | מאת: ענבל

אני בת 39 וסובלת מקרטוקונוס. עין אחת הושתלה מזמן והשניה לא. האם יש נתונים מחקריים על גילאים בהם עוצרת המחלה . מלאת תקווה.

ענבל שלום, הקרטוקונוס מתחלק ל-2 תקופות, גיל ההתבגרות 10-20 שנה והגיל השני 30-40. ככל שהחולה מבוגר יותר הקרנית יותר קשיחה והדרדרות פחותה עקב הקשחה של הקרנית, לאחרונה הוכנס לטיפול בשיטת ה- Cross-Linking טיפול בעזרת ויטמין B2 וקרינה UV על הקרנית לשם הקשחת הקרנית חזוקה ומניעת המשך הדרדרות הקרטוקונוס. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר.

08/08/2009 | 01:52 | מאת: ifatz

היי ענבל גם אני בת 39 סובלת מקרטוקונוס. לשמחתי ההדרדרות נעצרה וכמעט ואין שינויים מזה מס' שנים- יש!!! בכל אופן אשמח אם תכתבי לי ונוכל לעזור אחת לשניה מהנסיון והידע הצבור אצלנו. אני חושבת על אפשרות של ניתוח השתלה ומעוניינת לשמוע על כך. המייל שלי [email protected] שבת שלום

מנהלי פורום קרטוקונוס