קרוס לינק

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

24/06/2009 | 12:19 | מאת: אוהד

למי מומלץ קרוס לינקינג...האם הטיפול מסוכן? כל חולי קרטוקונוס יכולים לעשות זאת? זה משפר את הראיה לגמרי? כמה הניתוח עולה? כללית מושלם משתתפת?

אוהד שלום, ישנם קרטריונים ברורים לגבי קרוסלינקינג. עד היום במרכזנו בצענו מעל 100 טיפולים ולא היה לנו אף סבוך רציני. הטיפול אמור לייצב את הקרנית ולמנוע המשך הדרדרות המחלה ולעיתים הוא גם משטח את הקרנית ומשפר את הראיה, אולם זאת לא המטרה העיקרית אלא יצוב הקרנית ומניעת הדרדות המחלה. אנשים עם קרניות דקות פחות מ 400 מקרון יש להמנע מטיפול מחשש לפגיעה באנדותל. לעיתים לפני טיפול בקרוסלינקינג מומלץ לבצע השתלת טבעות להורדת המספר ויצוב הקרנית. למידע נוסף, צור איתנו קשר במרכז המידע בטלפון 02-5008777 בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס