שחייה לאחר ניתוח השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

28/03/2016 | 16:48 | מאת: גיא לוי

שלום, עברתי ניתוח השתלת קרנית בעיין ימין לפני 4 חודשים. השבוע חזרתי לשחות ואני מרגיש לפעמים אחרי השחייה כאילו יש לי עצם זר בעיין. פעם בעיין ימין (שכאמור בה נותחתי) ופעם בעין שמאל (שבה לא נותחתי). לאחר כמה שעות ההרגשה של הגוף הזר נעלמה והכל חזר להיות כרגיל. שאלתי: האם כדאי להמשיך לשחות?

גיא שלום, במידה והינת מעוניין להמשיך לשחות, חובה להשתמש במקשפת צלילה מסוג טוב האטומות לחלוטין למים. היות ושתל הקרנית רגיש עדיין למגע עם מי כלור או מי ים מלוחים. קיימת גם סכנה של חבלה בקרנית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס