עדשה סקלרלית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

13/12/2015 | 03:18 | מאת: נעמה

שלום אניסובלת מקרטוקונס מתקדם בעין ימין ומרכיבה עדשה סקלרלית בכמה ימים האחרונים ממש מיד אחרי שאני מרכיבה את העדשה נוצרת כעין שכבת שומן או לכלוך לא אחידה אלא כמין כתמים קטנים על הצד החיצוני של העדשה דבר זה גורם לי לראות לא חד אלא כעין מסך אפור ולא תמונה נקיה מה זה? וכיצד אפשר למנוע זאת זה חדש לי אציין שאני מנקה אותה גם עם מסיר חלבונים ואחרי שמשתמשים בסבון זה יורד וכשמכניסים לעין כעבור רבע שעה זה חוזר יש לציין שזו לא הדשה הראשונה ושהיא חדשה

15/12/2015 | 17:22 | מאת: ד"ר ישי פאליק

נעמה שלום רב לפי תאורך את מנוסה ומנקה את העדשה באותו אופן שבו את רגילה לבצע זאת במשך תקופה ארוכה כולל עם מסיר חלבונים. כיוון שמדובר בתופעה חדשה וייחודית לעדשה הזו מציע לשוב לאופטומטריסט שהתאים את העדשה ולהראות לו את התופעה ובמידה ולא מדובר במשקעים כתוצאה מאיפור או לכלוך חיצוני יחליט האופטומטריסט האם להציע לך עדשה חלופית או פתרון אחר לניקוי בברכה דר ישי פאליק

נעמה שלום, נסי לשטוף את העדשה עם דמעות מלאכותיות מסוג היפוטירס כל שעה בזמן ההרכבה לטפטף לעין. בברכה, פרופ' קרמר ישראל.

מנהלי פורום קרטוקונוס