דחית עדשת מגע לאחר השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

21/04/2015 | 00:43 | מאת: אייל

באחת מעיני הושתלה קרנית ב 2003. זמן קצר לאחר מכן עברתי קטרקט באותה עין (סיבוך ידוע...). בעין המושתלת הראיה היתה לפרקים סבירה אך לא יותר מזה. השתל נקלט מצויין ועד היום במצב טוב מאוד. לאחרונה החלטתי שאני מעוניין לשפר את הראייה והלכתי להתאים עדשת מגע קשה. עדשה קשה רגילה לא התאימה בגלל קושי בצורת הקרנית אז ההמלצה היתה למיני סקלרלית. עברתי תהליך התאמה דיי ארוך וכרגע לאחר הרכבה של מספר שעות מתחילים לי בעין סימני דחייה קלאסיים: עין אדומה, כאבים, תחושת צריבה וירידה באיכות הראיה. אני ממש אובד עצות, האם יכול להיות שהעין פשוט דוחה את העדשה? בעין השניה שבה יש לי קרטוקונוס רגיל יש לי גם עדשה סקלרלית ואין לי איתה אף בעיה. תודה, אייל

אייל שלום רב, בהחלט יתכן כי העיו איננה מסוגלץ לסבול את העדשה הנ"ל. אפשר לנסות טיפול עם תחליפי דמעות ללא חומר משמר HYLOGEL הרבה פעמים ביום, או להחליף את סוג העדשה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

25/04/2015 | 14:35 | מאת: אייל

תודה פרופ' קרמר על התגובה. ניסיתי טיפות שונות ובמינון גבוה אך ללא השפעה מהותית. אני חושב שהילו ג'ל לא ניסיתי. שאלתי אליך: - האם הילו ג'ל שונים מהותית משאר הטיפות? - האם קיים טיפול נגד דחית עדשות מגע שמשתמש באותן טכניקות כמו בהשתלת קרנית (סטרואידים וכד' )? אייל

מנהלי פורום קרטוקונוס