חיידק פרוטאוס מירביליס בעין

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

11/02/2015 | 18:13 | מאת: אורית

האם החיידק הנוראי פרוטאוס מירביליס יכול להתישב גם בעין? מה עושים איתו, ואיך נפטרים ממנו. אנא תשובה מהירה

ניר שלום רב, במקרה שלך, רק ניתוח להחלפת העדשה הטבעית בעדשה מלאכותית בא בחשבון, עקב העובדה שהעין קטנה מהרגיל כנראה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

01/05/2015 | 19:37 | מאת: אורית

הרגת אותי!!!!!!!! יום שישי בערב, אני עם חיידק פרוטאוס מירביליס בשתן, 7 חדשים אחרי ניתוח בעין בתל השומר שכל הזמן מטפטפת, והרופאים שלי לא אמרו לי שיש לי חיידק בעין גם עשו לי תרבית. אנא חזור אלי והתקשר איתי כי אני הולכת להשתגע. אנא. מיד.

אורית שלום, החיידק הזה נדיר במיוחד כגורם לזיהום בקרנית או בחלקים הפנימיים של העין. בדר"כ הוא קשור בזיהום של עדשות מגע ממגע עם ידיים מלוכלכות וזה נדיר מאוד. לעיצים רחוקות מאוד הוא גורם לזיהום של העין לאחר ניתוחים תוך עיניים, ע"י זיהום במהלך הניתוח בתוך חדר הניתוח. בחיי יום יום אין כל סיכון מחיידק זה. יש לשמור על הגיינה טובה של הידיים לפני מגע בעיניים או בעדשות מגע או האיפור עיניים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס