קרוסלינקינג נוסף לאותה עין כאשר יש הדרדרות פתאומית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

17/11/2014 | 10:37 | מאת: סימי

לבני בן 16 קרטוקונוס בשתי העיניים עבר קרוסלינקינג בשתיהן. עין אחת עבר לפני כשנה וחצי וכעת נראה שיש הדרדרות רצינית במיפוי הקרנית. הרופא ממליץ על קרוסלינקינג נוסף שאמור לסייע ולעצור ההדרדרות. אודה מאוד לדעתך. האם מומלץ? האם יש סיכוי שאכן קרוס לינקינג נוסף יסייע? תודה!

24/11/2014 | 12:21 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

סימי שלום רב, בגיל ההתבגרות קיימת ההתקדמות של קרטוקונוס. בגיל זה ההתקדמות היא הגדולה ביותר והקרטוקונוס יכול להתקדם למרות הקרוס לינקינג. באם קיימת התקדמות נוספת הנמדדת במספר מפות או עלייה נכרת בצלינדר ניתן לבצע קרוס לינקינג נוסף בתקווה שיעצור או יאט את תהליך ההתקדמות. בברכה ובהצלחה דר' ליכטר

מנהלי פורום קרטוקונוס