כמה שאלות על קרטוקנוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

08/11/2014 | 21:18 | מאת: רועי

שלום רב! בחודשים האחרונים התחלתי לראות מטושטש בעין ימין לא הפריע לי יותר מדי אבל אמרתי שכדאי לבדוק. כשהלכתי לרופא עיניים הוא הבחין כי יש לי צילינדר -4.5 ושהוא מעריך שיש לי קרטוקנוס אז כרגע אני ממתין לתוצאות מיפוי הקרנית שאמורות להגיע. רציתי לשאול האם קרטוקנוס מונע פעילות גופנית מסויימת? ולגבי כאבי הראש שהולכים ומתחזקים מאז שחזרתי ללמוד האם הם קשורים למחלה?

11/11/2014 | 13:52 | מאת: ד"ר ישי פאליק

רועי שלום רב ראשית רק לאחר מיפוי הקרנית נדע האם אכן מדובר בקרטוקונוס לרוב קרטוקונוס אינו קשור לכאבי ראש אבל רצוי בכל זאת להתאים משקפיים או עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס אם אכן זו תהיה האבחנה וייתכן שיקבל במשהו על כאבי הראש מבחינת פעילויות גופניות הייתי מציע להתייעץ עם רופא העיניים לאחר האבחון האם ניתן לבצע פעילויות כגון צלילה ודחיקת משקולות אבל לרוב במצבים קלים אין מניעה מפעילות ספורטיבית בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום קרטוקונוס