הילות סביב מקורות אור ו"ניצוצות"

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

29/07/2014 | 10:38 | מאת: ניגון

הילות סביב מקורות אור ו"ניצוצות" שלום רב, בשלושה חודשים האחרונים התחלתי לסבול מראית "הילה" סביב מקורות אור (התופעה מורגשת גם ביום אך במיוחד בלילה) ובנוסף לכך אני רואה מידי פעם "ניצוצות" קטנים לבנים בשדה הראיה התופעה קיימת בעין שמאל ובשבועיים האחרונים התחילה גם בעין ימין. בבדיקה של רופא עיניים לא נמצא שום דבר חריג פרט לצילינדר קטן בעין ימין. (שני ביקורים) בנוסף בדיקת OCT ושדה ראייה הייתה תקינה. נוירולוג - ביצע בדיקה פיזיולוגית רגילה ולא מצא חריגות. אני מרגיש שהתופעה הולכת ומחמירה. האם יכול להיות שכן מדובר בקרטוקונוס ויש צורך באבחון נוסף? השאלה היא לאן מומלץ לפנות מכאן? אולי ללכת לנוירולוג האם יש צורך בבדיקה מעמיקה יותר מצידו? תודה מראש,

ניגון שלוב רב, כדאי לעבור בדיקת מיפוי קרנית כדי לאתר עיוותים בקרנית. במידה והמיפוי תקין וחדות הראייה תקינה ושדה הראייה תקין מומלץ להתייעץ עם נירולוג היות ובעיות נוירולוגיות עלולות לגרום לתלונות אלו. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס