קרטוקונוס בדיקה עם עדשה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

07/04/2014 | 18:09 | מאת: שגיא

שלום אני בן 42. צילינדר 2.75 בעין אחת ו 1.5 בעין שניה. יש לי גם משקפיים מינוס 8. לאח שלי יש קרטוקונוס. לפני 10 שנים עשיתי מיפוי קרנית שהיה תקין. באחרונה הצילינדר קפץ מ 1.75 ל 2.75 ולכן הומלץ שוב מיפוי. טרם עשיתי. אתמול הייתי בבדיקה שגרתית של הרשתית אצל רופא עיניים בקופח עם הרחבת אישונים. אמר שהכל תקין פרט לעין שמאל דימום קטן ב 4:00 ללא משיכת זגוגית ללא קרע. היות וראה דימום קטנציק הוא שם לי על עין שמאל עדשה שתעזור להסתכל על העין ( 3M ). ברצוני לשאול. במידה ויש לי קרטוקונוס האם זה בסדר לשים עדשה 3M על העין, שלוחצת על העין כדקה ( עם ג'ל ) ? ידוע לי שאסור לשפשף וללחוץ על העין בקרטוקונוס. עברו 24 שעות ואני רואה קצת פחות טוב בעין שמאל לעומת קודם ובעין השניה בסדר. האם יכול להיות שהבדיקה עם עדשה החמירה את הראייה ואולי את הקרטוקונוס אם יש לי? האם מותר לשים עדשה כזאת על העין ( חשוב לי לדעת להבא... כי אמור לחזור לביקורת עוד חודש ). תודה רבה

שגיא שלום, אין כל בעיה עם הבדיקה של הרישתית ע"י העדשה המיוחדת ואין כל חשש מבדיקה כזו ב- קרטוקונוס. לגבי הראייה המטושטשת יכול להיות שנוצר יובש מהעדשה ולכן כדאי להשתמש בטיפות רפרש. בברכה, פרופ' קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס