קרטוקונוס-שאלה כללית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

13/02/2014 | 18:15 | מאת: אבי כהן

האם המחלה תורשתית? ואם כן מה סיכויי ההורשה? האם המחלה עלולה לגרום לכובד ראייה כבד ואף לעיוורון? תודה.

17/02/2014 | 15:57 | מאת: ד"ר ישי פאליק

אבי שלום רב למחלת הקרטוקונוס ישנם מרכיבים תורשתיים חלקם דומיננטיים חלקם רצסיביים חלקת עם חדירות חלקית חלקם קשורים למחלות סיסטמיות אחרות ואף לאטופיה ותסמונת דאון מרפן אהלר דנלוס וקרוזון. בקיצור לא ניתן להגיד שהמחלה עוברת באופן ישיר בעוצמה מלאה מהורים לילדיהם כיוון שישנם פקטורים גנטים שונים המשפיעים על הורשת המחלה. יחד עם זאת יש לדעת שבמקרים רבים המחלה גם אם אינה מועברת במלוא חומרתה היא משפיעה על מבנה הקרנית ולכן מומלץ גם לבני משפחה לבצע מיפוי קרנית לראות האם הם אכן מושפעים חומרת המחלה משתנה מאדם לאדם ועל כן בכל מקרה פרטני יש לגשת לרופא העיניים שיסביר מהי חומרתה במקרה הזספציפי והאם היא עלולה לגרום להשלכות חמורות בברכה דר ישי פאליק

23/02/2014 | 23:52 | מאת: יוסי

לי יש קרטוקנוס יחסית קל ויש לי תאומים זהים בני 17 שלשניהם יש אצל אחד יותר חמור ואצל שני קצת פחות חמור. ההסבר שלי להבדל זה רמת מתחים שונה אצל זה שיש לו יותר חמור

מנהלי פורום קרטוקונוס