ראייה מטושטשת חודש וחצי אחרי קרוס לינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

03/02/2014 | 00:32 | מאת: ד'

היי, עברתי קרוסלינקינג בעין שמאל לפני חודש וחצי מאז אני שמתי חודש טיפות שהמנתח ביקש ממני לשים, ובשבועיים האחרונים החליף לי לטיפות עיניים אחרות. סטרודקס אם אני לא טועה. בכל מקרה, רציתי לקבל חוות דעת נוספת, אני משער שזה לא תקין שה"ערפל" לא עבר לאחר חודש וחצי, אני רואה נורא מטושטש. השאלה שלי היא האם יכול להיות שהערפל יהיה קבוע? אני לא רואה שיפור ב"ערפל". ואני עושה בדיוק מה שהוא אמר.. מה אני עושה לטפל בזה? אני יכול לעשות משהו? היו מקרים שזה עבר לאחר כמה חודשים? הנזק הוא תמידי? תודה..

03/02/2014 | 04:46 | מאת: יוני

היי אני עברתי קרוסלינקינג לפני חצי שנה,אצלי העירפול נעלם לגמרי רק לאחר כשלושה חודשים וכיום הראייה שלי בעין זו חזרה לכפי שהיתה לפני הניתוח. לוקח זמן וצריך סבלנות עד שהעין מחלימה לגמרי. אני מקווה שהרגעתי אותך קצת למרות שאיני רופא... רפואה שלמה

04/02/2014 | 14:38 | מאת: ד

הייתה התקדמות כלשהיא בשלושה חודשים או שהרגיש לך די "תקוע" עד שהגיע לחודש ה-3?

ד' שלום רב, לעיתים לאחר טיפול מסוג קרוסלינקינג חדות הראייה מתאוששת מאוד לאט ולעיתים מגיעה לרמה המיוחלת רק לאחר מס' חודשים של טיפול בסטרואידים. תוך כדי הטיפול בסטרואידים חשוב לעקוב אחר הלחץ התוך עיני היות ולעיתים עלייה בלחץ גורמת גם היא לטשטוש ראייה ואז יש לאזן הלחץ ע"י טיפות מיוחדות. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס