קרוסלינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

29/12/2013 | 13:22 | מאת: אלון

יש לי קרטוקונוס מתקדם ומרכיב עדשות מיני סקלרליות ושוקל לעשות קרוס לינקינג האם הדבר ישנה לי את המספר בעדשות או שאוכל לחזור לאותן עדשות? (אני גם שוקל ללכת לאופטימטריס כדי להזמין בכל זאת עדשות קשות קטנות שיושבות על הקרנית כי קשה לי מאוד עם המיני סקלרליות)

אלון שלום רב, הטיפול הביולוגי מסוג קרוסלינקינג איננו משפיע בדרך כלל על קמירות הקרנית בצורה משמעותית. יתכן והוא יכול להוריד 1.5 עד 2 דיופטרות בלבד ולכן אינני צופה שיכול שינוי משמעותי במבנה העדשה או בדרגת קוצר הראייה לאחר הטיפול. ניתן לשקול השתלת טבעות בקרנית על מנת לנסות להפתר בתלות בעדשות קשות (לבדיקת התאמה ניתן להתקשר ל"עיניים" -3122*) בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס