תוצאות בדיקת מפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

20/11/2013 | 20:16 | מאת: מאיר

אני בן 66 לפני כשנה עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין ומאז אני רואה בעין ימין כפול ניסתי לתקן הבעיה בעזרת משקפים ולא עזר נשלחתי לבדיקת מיפוי קרנית והתוצאות היה ככתוב " שתי העניים בסקלת NORMALIZED אסטיגמציה קלה אי רגולרית התמונה יכולה להתאים גם לוריאנט תקין" רצתי לדעת מה בדיוק הבעיה ומה אפשר לעשות לתיקון הבעיה ולמה בעין שמול שלא עברתי ניתוח ואני רואה טוב יש גם שם אסטיגמציה?

מאיר שלום רב, יש לבדוק את מיקום העדשה המלאכותית ביחס לציר האישון. במידה והאישון רחב מעט מהרגיל אפשר לנסות לכווץ אותו ע"י טיפות מסוג פילוקרפין. לעיתים עיוותים ועכירויות בקופסית האחורית מאחורי העדשה המלאכותית גורמים לכפילות ראיה, וזאת ניתן לפתור ע"י טיפול בלייזר מסוג יאג, הפותח פתח מרכזי בקרום האחורי שעליו נשענת העדשה הנ"ל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס