לפרופ קרמר: פזילה + נקודת קטרקט מרכזית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

07/11/2013 | 10:22 | מאת: הילה

שלום לך ראיתי שענית פה לשאלה על נושא הקטרקט למועמד להשתלת קרנית עקב קרטוקונוס מתקדם גם לי יש קטרקט ויש לי גם פזילה קטנה שאלתי היא: 1 האם הפזילה משפיעה לרעה על תוצאות ההשתלה? 2 האם בהנחה שהקטרקט ייקח לו שנים להתקדם- אוכל להנות מחדות ראיה טובה לאחר הניתוח? לא ברור לי מהי מידת ההשפעה של הקטרקט כרגע על הראייה..ובטח לא לאחר הניתוח של ההשתלה. אני יכולה לצפות לתוצאות טובות ? לא פחות ממושתלים אחרים ללא קטרקט? 3 זה נכון שמי שנפגע מניתוח לאזיק ופיתח אקטזיה של הקרנית- יוכל לעשות השתלה חלקית של הקרנית? שמעתי שהפגיעה במקרים האלו היא בשכבה החיצונית.. 4 אני לא מסתדרת עם עדשות, גם לא סקלרליות. אני אבחן אולי את נושא הטבעות אבל אם אלך לניתוח ההשתלה..כל האופטימטריסטים מפחידים אותי שהתוצאות יהיו זוועתיות ושעליי להסתפק במעט שיש לי ולהמשיך לסבול. יש טעם למשוך עוד כמה שנים ככה? ייתכן ויהיה שינוי בנושא האסטיגמצה אוהסיכונים האחרים?

הילה שלום רב, 1. אין קשר בין פזילה לתוצאות של השתלת קרנית. אלו 2 בעיות נפרדות. 2. תוכלי ליהנות מתוצאה טובה של ניתוח השתלת קרנית מוצלח במידה והקטרקט הקטן לא יתקדם לאחר ניתוח ההשתלה. במידה ויתקדם כתוצאה מטיפול בטיפות סטרואידים לאחר ההשתלה, תזדקקי לניתוח קטרקט. 3. השתלת טבעות בקרנית זה ניתוח קל והפיך, בניגוד להשתלת קרנית, אך לא תמיד משיגים ראייה טובה ללא עדשת מגע. יתכן שיפור עם עדשה רכה. 4. השתלת קרנית אחרי ניתוח לאזיק נעשית בשיטה של השתלה מלאה בדר"כ ולא חלקית. 5. האסטיגמציה עלולה לגדול אם לא תטפלי בקרטוקונוס - תלוי גם בגיל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס