הורשה של קרטקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

28/10/2013 | 17:03 | מאת: הילה

שלום, לבעלי יש קרטקונוס פעיל (עבר ניתוח קרוס לינקין). גם לאמו יש קרטקונוס אך לא חמור. אני רוצה לדעת מה הסיכוי של הורשת המחלה לילדים? האם יש דרך לאבחן מגיל צעיר למנוע התפרצות/ התקדמות של המחלה?

הילה שלום רב, קרטוקונוס היא מחלת קרנית עם תורשה אוטוזומלית-דומיננטית. לכן יש סיכוי סביר שלאחד מילדייך תתפתח מחלת הקרטוקונוס. עקב התדירות הנמוכה של הגן לקרטוקונוס, לא ניתן לנבא אם באחד מהילדים תתפתח המחלה ויתכן גם מצב שכל ילדיך יהיו בריאים. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס