תשובות של מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

16/10/2013 | 14:25 | מאת: דפנה

שלום רב לאחרונה התחלתי לסבול מכפל ראיה.הפרעות בשדה הראיה, תמונות ייצוגים ויזואליים מעוותים ועוד תוך קושי לנהוג בלילה ובכלל. נוירואופטומולוגית הפנתה אותי למיפוי קרנית ותוצאותיו הראו אסטיגמציה קלה אי רגולרית במרכז הקרנית שיכולה להסביר דיפלופיה מונוקולרית . במידה ועדשות מגע קשות יסייעו קרוב לב ודאי שהמקור קרניתי. מה המשמעות של התשובה? האם יש לי או אין לי קרטוקונוס? תודה רבה

דפנה שלום רב, אפטיגמצייה קלה ולא רגולרית איננה זהה לאבחנה של קרטוקונוס. יתכן וקיים כאן מצב התחלתי של קרטוקונוס או דרגה קלה מאד של קרטוקונוס. מה שדורש מעקב ארוך טווח. עדשות מגע קשות אמורות להפסיק את כפילות הראייה במידה וזו בעיית קרנית לא סדירה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס