מס' שאלות לגבי קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

03/10/2013 | 19:31 | מאת: מורן

שלום רב, אני בת 29 וסובלת מקרטוקונוס מגיל 15... אשמח אם תוכלו לענות לי על מס' שאלות בנושא: לאחרונה האופטימטריסט המליץ לי לשקול את ה-CROSS LINKING. יש לי קרטוקונוס ב-2 העיניים, כך שבעין ימין הקרטוקונוס התפתח פי 2 בהשוואה לשמאל. לאחרונה החלפתי עדשות מגע והאופטימטריסט נתקל בקושי להתאים לי עדשה בעין ימין. לבסוף הצליחו להתאים לי עדשה. חשוב לי לציין שבעין ימין יש לי צלקת. רציתי לדעת לגבי הקוסלינקינג האם ניתן לבצע הטיפול כאשר יש צלקת? מה הקריטריונים המאפשרים לבצע את הטיפול? כמה זמן הטיפול הזה קיים? מה הסיכונים שלו? מהו % המקרים בהם באמת נעצרה המחלה אצל המטופל? מה משך ההחלמה? בנוסף, נאמר לי כי אנשים הסובלים מקרטוקונוס לא יכולים להשתמש במיקרוגל כיוון שהקרנית רגישה והקרינה מסוכנת לה, האם האמירה הזו נכונה? שאלה נוספת, יש הסבורים כי עדשות המגע מאטות את התפתחות המחלה. האם זה נכון? לאחרונה התאימו לי משקפיים רק למקרה הצורך, כאשר העדשות מציקות ויש להסירן וכן שעה לפני שינה כדי שתהיה תחלופה של דמעות בעין... האם יש מניעה להרכיב משקפיים שעה שעתיים ביום? האם העובדה שאני רואה עם המשקפים ב-20%-30% פחות טוב מאשר עם העדשות, דבר הדורש מאמץ רב יותר של העין, עלולה להזיק עם שימוש תדיר במשקפיים? האם העובדה שיש לי הבדל מאוד גדול בראיה בין עין שמאל לימין, אשרשבקושי רואה עם משקפיים, והמוח מקבל 2 תמונות שונות, עלולה להזיק לי? דבר אחרון, סתם מתוך סקרנות, יש המשייכים קרטוקונוס עם IQ גבוה, האם זה נכון? מה הקשר בין השניים? תודה רבה מראש, מורן

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2013 | 13:31 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

מורן, שלום רב. ההתוויה לבצע קרוס לינקינג הינה כשהמחלה מתקדמת ולפי התיאור שלך נשמע כי יש התקדמות בקרטוקונוס. לגבי הצלקת צריך לבדוק. הטיפול קיים כבר כ-10 שנים וכמעט ללא תופעות לוואי. הטיפול עוצר את התקדמות המחלה. אין קשר למיקורגל. עדשות לא מאטות את התקדמות המחלה. את מוזמנת לבוא אלי לבדיקה באם את מעונינת. טלפון: 3122* בברכה דר' הינה ליכטר

מנהלי פורום קרטוקונוס