pvd בעין ימין

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

05/08/2013 | 21:04 | מאת: יפה

שמחתי לקבל מענה לשאלתי, אך ברצוני לדעת כמה זמן לוקח עד שהתופעה של הזבוב נעלמת, והאם הוא אמור לשקוע בצד ימין, שמאל, למטה, או למעלה כדי שמרכז הראיה שלי יהיה פנוי? במקרים קשים של הפרעות בראיה ניתן לבצע ניתוח?

יפה שלום רב, לתופעת ראיית זבובים או פלוטרים אין שום טיפול או ניתוח. יש לקוות שהזבוב ישקע בתוך הזגוגית למטה ואז לא יסתיר ולא יפריע לראייה המרכזית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

18/11/2013 | 17:28 | מאת: יפה

חלפו 4 חודשים מאז שניתגלה אצלי pvd גדול בעין ימין. הזבוב הוא גדול במיוחד הוא עדיין נימצא במרכז הראיה כל הזמן, אני מרגישה ניצוצות ועיקצוצים כל הזמן. עשיתי צילום oct. ונמצאה פוביאה עם מעט בצקת, עם חור למלארי קטן ו-erm עדין. המצב הנפשי שלי גרוע, ירדתי במשקל. האם מצב זה לא מצדיק ניתוח?

מנהלי פורום קרטוקונוס