תוצאות מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

02/08/2013 | 16:59 | מאת: לילך

שלום, לאחרונה עברתי בדיקת מיפוי קרנית. בפיענוח הבדיקה שלי נרשם: שתי עיניים: בסקלת NORMALIZED. קרניות מעט קמורות. מבנה טופוגרפי מראה: אסטיגמציה של כ-1.5 דיופטר מסוג against the rule. לציין מרכיב אירגולרי מינימאלי המתבטא בבלט קרנית עליון ומעלה חשד קל לקטוקונוס עליון. מומלץ לחזור על טופוגרפיה בעוד כשנה. הפענוח מתבסס על התמונה הטופוגרפית בלבד, השוואה קלינית נחוצה. אודה לכם אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות בנושא: 1. האם משמעות הפענוח היא כי קיים קרטוקונוס? 2. למה הכוונה "השוואה קלינית נחוצה" האם אני צריכה לעבור עוד איזשהיא בדיקה על מנת לוודא את תוצאות הפענוח? 3. האם עליי לפנות כעת ישירות לאופטימטריסט או לרופא עיניים? ואם כן לאיזה אופטימטריסט מומלץ לפנות? תודה, ושבת שלום לילך

04/08/2013 | 22:13 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום לילך, בתשובה לשאלותיך: 1. כפי שנכתב- יש חשד קל לקרטוקונוס או למצב הנקרא "קרטוקונוס חבוי". 2. הכוונה היא שצריך שרופא עיניים יראה את הצילומים וישווה זאת עם בדיקתך הקלינית. 3. כן. תחילה לרופא עיניים, עדיף רופא המומחה לקרנית. אח"כ לפי הצורך לאופטומטריסט המתמחה בקרטוקונוס. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום קרטוקונוס