קרוס לינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

22/07/2013 | 17:24 | מאת: יוני

שלום.לפני כחודש עברתי טיםול קרוס לינקינג בעין שמאל ואני צריך לעבור גם בימין. האם כדאי לי לעשות טיפול עכשיו גם בימין בגלל שאני מרגיש הדרדרות רצינית או שכדאי לחכות להשפעת הטיפול על עין שמאל? האם המתנה של כמה חודשים לטיפול בעין ימין יכולה להחמיר משמעותית את המצב או שבד"כ אין התקדמות משמעותית של קרטוקונוס בפרק זמן קצר של כמה חודשים? תודה רבה

יוני שלום רב, אני ממליץ להמתין כ- 3-4 חודשים מהטיפול בעין שמאל, עד אשר ניתן יהיה להתאים בעין זו משקפיים או עדשת מגע מיוחדת, תלוי בדרגת הקרטוקונוס, ורק אז לעבור טיפול קרוסלינקינג בעין השניה, עין ימין. אין כל צורך למהר בטיפול בעין השניה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס