קרקטונוס ולידה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

17/07/2013 | 21:46 | מאת: אורטל

שלום, אני סובלת מקרקטונוס מזה 7 שנים ואני רואה רק בעזרת עדשות קשות. לפני שנתיים עברתי טיפול קרוס לינקין בעין אחת וכעת אני עושה גם בעין השנייה. ברצוני לשאול לגבי לידה, האם אני אצטרף לעבור ניתוח קיסרי או לידה רגילה? ועד כמה יכול להחריף מצבי עקב ההריון תודה רבה, אורטל

אורטל שלום רב, אין קשר בין סוג הלידה והתקדמות או החמרת מצב הקרטוקונוס. לאחר טיפול קרוסלינקינג אין לדעתי אפשרות של התקדמות המחלה בעקבות הריון, לכן חשוב לעבור את טיפול הקרוסלינקינג לםני כניסתך להריון. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס