DALK

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

12/06/2013 | 16:44 | מאת: אורן

רציתי לשאול את פרופ' קרמר א] מהם שיעורי הפרפורציה ב-DALK לאור נסיונו בפרוצדורה זו. ב] האם ביצעת מאות פרוצדורות כאלה? ג] האם קרנית דקה של 300 מקרון טבעת אינטקס בפנים ופלאפ עלולים להקשות על השגת הביג באבל. תודה.

אורן שלום רב, א. אחוזי הפרופורציה בניתוח הDALK נעים סביב 10%. ב. בצעתי כמה עשרות ניתוחים מסוג זה, לא מאות. ג. במקרה של קרנית דקה כנ"ל, עם טבעות ומתלה קרניתי, אינני חושב שכדאי בכלל לנסות ניתוח השתלת קרנית מסוג DALK אלא לבצע ניתוח השתלת קרנית מלאה, עם החלמת איטית כמובן. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס