פיתוחים בהשתלות קרנית והמניעת צילינדר גבוה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

02/04/2013 | 16:44 | מאת: שי

שלום רב אני בעל קרטוקונוס מתקדם ב 2 העיניים בשנתיים האחרונות מתקשה מאוד עם עדשות מגע קשות בגלל שעברתי ניתוח LASIC - אם אעבור השתלת קרנית היא לא תהיה חלקית אלא מלאה 1 שאלתי היא אם בשנים הקרובות (נגיד 3 שנים) צפויה התפתחו בתחום כך שגם השתלות קרנית מלאות יבוצעו בלייזר וכך משך ההחלמה יקוצר מאוד? 2 בנןסף- אחד הבעיות המרכזיות בהשתלה היא שרוב המושתלים (לפחות חצי מהם) מפתחים צילינדר גבוה מאוד ולמעשה חוזרים לעדשות קשות.. האם יש התפתחות בעניין זה של מניעת הצילנידר הגבוה?? יש בכלל מחשבה בכיוון?? בארץ? בעולם?

10/04/2013 | 19:54 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

שי שלום, למרות שהינך אומר שהשתלת הקרנית שלך תיהיה מלאה ולא חלקית ניתן לבצע זאת כיום גם באמצעות חיתוך מיוחד בלייזר, האינטראליז החותך את הקרנית בצורה מדוייקת ומפחית על ידי כך את האסטגמציה ומשך ההחלמה. בארץ מכשיר האינטראליז נמצא ברשת "עיניים". בברכה, ד"ר הניה ליכטר

מנהלי פורום קרטוקונוס