אורך חיים של קרנית מושתלת

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

06/01/2013 | 13:08 | מאת: מועמד להשתל קרנית

אחד הדברים שמרתיעים אותי מהניתוח הוא שנאמר לי ע"י מנתח עיניים בכיר שאורך החיים הממוצע של שתל קרנית הוא כ- 15 שנים ואחריהם יש לבצע שוב השתלת קרנית.. האם זה נכון?ואם כן,מהו "אורך החיים" הממוצע של קרנית מושתלת אצל אדם בריא? די מטריד לחשוב שאצטרך לבצע עוד מספר השתלות כאילו!

06/01/2013 | 20:33 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום רב, מה שנאמר לך- נכון. אך יחד עם זאת, ממוצע הוא דבר מאד גמיש. יש המחזיקים עשרים שנה ויותר, ויש לצערנו כאלו שסובלים מדחייה בחודשים הראשונים. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום קרטוקונוס