בדיקת חשד לקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

02/12/2012 | 15:59 | מאת: מאור

שלום, שמי מאור, לפני 4 שנים (בגיל 19) פניתי למרפאת "עיניים" במטרה לעבור ניתוח לייזר. לאחר הבדיקה נאמר לי שקיים חשד שאני סובל מקרטוקונוס ולכן לא ניתן לבצע את הניתוח. לפני שנה עברתי מיפוי קרנית אך לא נמצא שיש לי קרטוקונוס. למרות זאת, בשנה האחרונה אני מרגיש עייפות רבה בזמן הרכבת עדשות וירידה באיכות הראייה עם משקפיים, לפעמים אני מרגיש שרק קירוב מוחלט של עדשת המשקפיים לעין משפר את הראייה. האם יתכן שלמרות בדיקת הקרנית אני סובל מקרטוקונוס? למי אני צריך לפנות כדי לבדוק זאת? רופא עיניים של הקופ"ח שיפנה אותו למומחה לקרטוקונוס?

לקריאה נוספת והעמקה
02/12/2012 | 23:58 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום מאור, ראשית פנה לרופא עיניים בכדי לעבור בדיקה כללית. לפי הצורך תופנה לבדיקת אופטומטריסט להתאמת משקפיים/עדשות מגע חדשים. יתכן ויהיה צורך לבצע מיפוי קרנית חוזר אשר יכול להראות האם קיים חשד לקרטוקונוס. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום קרטוקונוס