האם יתכן גילוי שלא אובחן בעבר?

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

12/10/2012 | 10:56 | מאת: נועה ד

שלום. אני בת 22 וסובלת מקוצר ראיה ואסטיגמציה גבוהה מזה שנים. התחלתי להרכיב משקפיים בגיל 9, ומאז המספרים והצילינדר רק עולה. ישנה גנטיקה כזו במשפחה. ישנו הבדל גדול בין עין אחת לעין שניה. כלומר, המספר בעין החלשה גבוה יותר, ואינו מגיע לתיקון מושלם, לעומת העין השניה. בדיקת עיניים שגרתית אצל רופא עיניים חדש , השאירה אותי מודאגת. הוא שלח אותי לעשות בדיקת מיפוי קרנית. בדיקה אשר עשיתי בעבר (בגיל 12 בערך) ואובחנה כתקינה (אין חשש לקרטקונוס). מה הסיכוי שכעת, 10 שנים לאחר אותה בדיקה, האבחנה תהיה שונה? הוא דיבר גם על אפשרות לעין עצלה, אבל זה הפתיע אותי מכיוון שאני יודעת שעין עצלה מזהים מוקדם וניתן לטפל רק בגיל צעיר. כלומר, אני מעל 12 שנה נבדקת באופן תדיר אצל רופאי עיניים שונים, זה לא נתפס שהוא הראשון שחשב על זה...

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2012 | 01:17 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום נועה, הכל תלוי מתי התחילה הנחיתות של העין הזו לעומת העין השניה. אם זה החל בילדות לפני גיל 7-8, הרי שקרוב לוודאי שהעין הפכה עצלה ולא ניתן היום להגיע לראיה מושלמת גם עם משקפיים. אם לעומת זאת זה קרה מאוחר יותר- יש מקום לבדוק האם ניתן לשפר את הראיה על ידי התאמת תיקון מתאים (משקפיים/עדשות). קרטוקונוס יכול להתפתח גם לאחר גיל 12 כך שהבדיקה במקומה. בברכה, ד"ר אסף קרץ

21/10/2012 | 20:27 | מאת: נועה ד

המומחה קרנית שהסתכל על הבדיקה אמר לי "הכל בסדר, תחזרי לרופא שמטפל בך להמשך טיפול". אבל אני לא יכולה שלא לראות את ההשוואה בין הבדיקה שנעשתה לי בגיל 14 (מסתבר) שבה היו 0 אחוזי סבירות לקרטקונוס, לבדיקה של היום שבה הראו 22.4 אחוזי סבירות... התור שלי לרופא המטפל רק עוד שבועיים, ואני בלחץ מאי הוודאות הזה. מה בעצם זה אומר?

מנהלי פורום קרטוקונוס