מתלה קרנית יוצא מהעין בניתוח

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

08/10/2018 | 21:53 | מאת: דנה

האם ניתוח לייזר בשיטת האינטרלאסיק יכול המתלה הקרנית להיתלש ממיקומו ולצאת מהעין בשלמותו? אם המתלה קרנית יוצאת מהעין בחיתוך של הלייזר אז מאבדים את הראייה? כתוב שהניתוח גורם לזיהום ודלקות שונות: לאחר הניתוח, העין חשופה לזיהומים רבים, והמטופל ממשיך טיפול אנטיביוטי או בסטרואידים. וכתוב שלעיתים הטיפול האנטיביוטי מתגלה כלא יעיל ומתפתח זיהום שעלול להוביל לאבדן ראייה. אחד הסוגים של דלקת נפוצה הנגרמת מזיהום מכונה “חולות סהרה” והיא עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לרקמות העין. האם זיהום בעיניים לאחר ניתוח לייזר יכול לגרום לאובדן הראייה?

שלום רב, בניתוח INTRALASIK המבוצע כולו בלייזר לא קיים מצב כזה. לא מבצעים חיתוך מלא של הקרנית, הקרנית נשארת מחוברת למקומה. לכן אין מצב שהקרנית נעלמת בזמן החיתוך. זיהום חמור וקשה בעיניים יכול להביא לאובדן ראייה. המידה ומקשיבים להוראות ולטיפול אין ממה לחשוש. כמו בכל דבר ברפואה היגיינה טובה וטיפול טוב הסיכויים להגיע לזיהום נמוכים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

04/11/2018 | 13:39 | מאת: דנה

מה זה הגיינה טובה? האם אסור לצאת בחוץ לאחר ניתוח לייזר?

מנהלי פורום קרטוקונוס