קריש דם בעין

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

05/07/2012 | 13:32 | מאת: צילי

הבקר הבחנתי במשהו זר שנמצא בצידי העין צורתו כגולה אדומה בגודל של גרגיר אורז והוא פשוט זז בתחתית העין ימינה ושמאלה ונראה מאד מפחיד. אם למישהו מוכרת התופעה הזאת אשמח להבין מה זה ומה עלי לעשות.

צילי שלום רב, אם כוונתך לממצא הקיים בלחמית הקרוב לגולגולת בחלק האפי (קרוב לכיוון האף) הרי זה ממצא המוכר כפינגואקולה שהוא תהליך ניווני המתפתח עם השנים באיטיות רבה בלחמית גלגל העין בחלק האפי. לעתים הממצא מודלק ולכן נראה אדמדם, אך בד"כ הוא נראה צהבהב. אם כוונתך לממצא זה, אין סיבה לדאגה ואין צורך בטיפול כלשהוא פרטי למעקב אחר גדילה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס