קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

04/07/2012 | 09:18 | מאת: פבל

שלום רב. אני בן 26 ויש לי צילינדר של 3.15 בשני העיניים ללא מספר כלל. אין לי קוצר ראיה או רוחק ראיה. האם ייתכן שיש לי קרטוקונוס? האם קרטוקונוס תמיד יהיה משולב גם אם אסטיגמציה וקוצר ראיה או רק אסטיגמציה זה סממן?

פבל שלום רב, קרטוקונוס מתאפיין בצילינדר לא סימטרי, ולעתים קרובות צילינדר גבוה יותר, אך אין זה כלל. הממצא העיקרי הוא צילינדר לא סימטרי המתגלה בצילום או מיפוי טופוגרפי של הקרנית שאותו חשוב שתעבור בהקדם. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

09/07/2012 | 10:07 | מאת: פבל

פרופ שלום לב אתמול ביצעתי מיפוי קרנית ובתשובות כתוב no keratoconus patern detected 0% similarity. לפי הבנתי ולפי מה שהסביר האופטימיטריסט שיש לי אסטיגמציה סימטרית רגילה פשוט עם צילינדר גבוהה.

מנהלי פורום קרטוקונוס