לאחר ניתוח השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

08/05/2018 | 15:12 | מאת: יפה

שלום רב, -אני סובלת מקרטוקונוס בשתי העיניים , בעין שמאל הקרטוקונוס התקדם כולל צלקת , עברתי לפני 3 שנים ניתוח השתלת קרנית DALK לאחר הורדת התפר הממושך הראיה חזרה מטושטשת עם צילינדר גבוה ביצעתי relaxing incisions ,לאחר מספר חודשים עברתי הוספת תפרים בחתך ,אך הראיה לא משתפרת ,הרופא המטפל ממליץ על עדשה מיוחדת , האם זה לא מסוכן לשתל? האם ניתן לטפל במשקפים? -בעין ימין אני מרגישה הידרדרות בראיה הקרטוקונוס מתקדם ,בלי עדשה קשה אני רואה מטושטש האם כדאי לבצע ניתוח קרוסלינקינג או שהמצב לא יתקדם בהתחשב בגיל (אני בת 36) ולא כדאי התערבות רפואית ? -האם הריון ולידה משפיע על התקדמות הקרטוקונוס?

יש מקרים בהם לאחר ניתוח השתלת קרנית יש צורך בהתאמת משקפיים ואם לא ניתן אז עדשת מגע. לפי מצבך אין ברירה ואם העדשה מותאמת בצורה טובה, אז היא בטוחה. טיפול צילוב מומלץ אם יש התקדמות, אך בגילך אם המצב יציב, אין מקום לטיפול. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום קרטוקונוס