קרטוקונוס בהריון --------

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

23/04/2018 | 16:05 | מאת: זואי

שלום, אני בהריון בשבוע 28. מזה כעשר שנים אני מאובחנת כבעלת קרטוקונוס בשתי העיניים. בימין המצב די טוב (לדעתי באזור המינוס רבע) ואני רואה בה גם ללא משקפיים אך בעין שמאל יש לי מספר די גדול בהשוואה לימין והוא מינוס 2 בפעם האחרונה שבדקתי. התקדמות המחלה מאוד איטית ובביקורת לפני כשנתיים נאמר לי כי ישנה מגמה מסוימת של עצירה. אני מתנהלת ביום יום ללא משקפיים מפאת חוסר נוחות וקושי להסתגל למשקפיים ביום יום וגם מאחר ועד כה לא חשתי בבעיה חמורה מבחינת התנהלות בראייה. אני אמנם לא רואה הכי טוב אבל יחסית לאחת שסובלת מהמחלה אני רואה די טוב ללא עזרים. אני מרכיבה משקפיים רק לצורך עבודה במחשב, צפייה בטלוויזיה או נהיגה בלילה. עד כה לא בחנתי את האופציה של הרכבת עדשות מגע לקרטוקונוס. ברצוני לדעת בעקבות הריוני האם יש קשר בין ההריון להחמרת הקרטוקונוס? כרגע אני לא מבחינה בשינוי מסויים בראיה. הבנתי שלאחר הלידה ישנן בעיות בראיה שרובן נעשות פחות חמורות לאחר מספר חודשים ואז הראיה מתייצבת ולכן לא ממליצים לעשות מיד לאחר הלידה משקפיים או עדשות אלא להמתין זמן מה. האם ההנחיות הללו חלות גם על מי שחולה בקרטוקונוס? תוך כמה זמן מהלידה אוכל לבחון את האפשרות להזמין עדשות מגע מיוחדות? תודה, זואי.

בזמן הריון והנקה יכולים להיות שינויים חולפים במספר המשקפיים ללא קשר לקרטוקונוס, השינויים במידה וקיימים חולפים ולכן אם יש צורך בשינוי משקפיים מומלץ לחכות לאחר שמרגישים שיש התיצבות או לאחר שמסיימים הנקה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום קרטוקונוס